LEHETNE, DE NEM CSÖKKENTIK A GÁZ ÁRÁT: az egyszámjegyű SZJA-nak is lőttek
2020. október 01. írta: BoldogÉ

LEHETNE, DE NEM CSÖKKENTIK A GÁZ ÁRÁT: az egyszámjegyű SZJA-nak is lőttek

fizetes_napi_hu.jpg

Több vállalkozói érdekképviselet mellett a Magyar Nemzeti Bank is azt javasolja 50 pontos javaslatcsomagjában, hogy a kormány indítsa újra a bértámogatást, adjon újabb adókedvezményeket. A jegybank szerint ezekre lenne szükség a gazdaság talpra állítása érdekében.

Gulyás Gergely a mai kormányinfon elmondta, hogy erre egyhamar nem fog sor kerülni. A miniszter rögzítette, hogy természetesen a jegybank minden javaslatát megvizsgálják, és van köztük olyan - mint a családok támogatása vagy a lakáspiac fellendítése - melyekkel teljes mértékben egyet tudnak érteni. 

Ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy

például a 3 gyerekes anyák szja-mentességére - ami szintén szerepel az MNB csomagjában - a költségvetés jelenlegi helyzetében nehéz lenne forrást találni.

Ami a vállalkozások működését segítő intézkedéseket illeti, csak annyit közölt, hogy heti rendszerességgel vizsgálják a helyzetet, de nem foglalt állást arról, hogy sürgősen szükség van-e ezekre az intézkedésekre, vagy sem.

A jegybanki csomagnak a gáz árának csökkentése is része, mert erre a világpiaci árak lehetőséget adnak, Gulyás erre a kérdésre, hogy 2022-ig csökkentik-e a gázárakat, kitérő választ adott.

Más témában viszont kiderült, hogy januártól nem csökken 10 százalék alá a személyi jövedelemadó (jelenleg 15 százalékos) mértéke. Domokos László, az Állami Számvevőszé (ÁSZ) elnöke ugyanis sürgette ezt egy minapi interjúban, de Gulyás Gergely szerint ennek esélye 0, azaz nulla.

Az viszont elhangzott, hogy a kormány immár hivatalosan is 5 százalék körüli recessziót vár idén. Eddig kitartottak a 3 százalékos visszaesés mellett, de az elmúlt hetekben a Pénzügyminisztérium már rosszabb növekedési kilátásokról kommunikált. Most már a kormány is magáévá tette ezt a gondolatot. (mfor.hu)


Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7716223942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása