MA ELŐTTED NYÍLNAK A SÖRFŐZDÉK KAPUI: lista, ahová Érdről a legkönnyebben eljutsz
2020. október 10. írta: BoldogÉ

MA ELŐTTED NYÍLNAK A SÖRFŐZDÉK KAPUI: lista, ahová Érdről a legkönnyebben eljutsz

legenda-sorfozde-manufaktura.jpg

Ma tartják a Nyitott Főzdék Napját, egész napos programokkal várnak.

Országszerte huszonhat kisüzemi sörfőzde összefogásával rendezik meg szombaton a Nyitott Főzdék Napját, amelynek során főzdelátogatások, sörkóstolók, közös sörfőzés, gasztronómiai bemutatók és számos egyéb program várja az érdeklődőket.

A rendezvény Vas megyétől egészen Borsodig megmozgatja a kisüzemi sörök iránt érdeklődőket. A nyitva tartó kisüzemek vállalták, hogy bemutatják a vendégeknek a sörkészítés folyamatát, és a sörkóstolók mellett vásárlási lehetőséget, illetve színvonalas gasztronómiai programokat biztosítanak - közölték az MTI-vel a szervezők.

A Nyitott Főzdék Napján bemutatkozik például a Vas megyei Csempeszkopácson mindössze néhány hete megnyílt Krenner Brewery, ahol a frissen készített sörök és a főzdebemutató mellett szabadtéri sportokkal várják a látogatókat. Győrújbaráton, a Vaskakas Sörfőzdénél a magyar komlótermesztésről hallhatnak a vendégek, illetve megtudhatják, hogyan kell elkezdeni otthon sört készíteni.

A Nógrád megyei Rétságon működő Fűtőház Sörfőzde az aranyérmes sörök mellett helyi sajtokkal és a Rackavölgy családi gazdaság termékeivel készül, de a helyi ízekkel egyebek mellett a dombóvári Kissler Sörfőzde és a mecseknádasdi Karl Microbrewery vendégei is megismerkedhetnek.

Budapesten sörkóstoló tréning és ízhiba-bemutató lesz a Fehér Nyúl Sörfőzdénél, a First Craft Beer megmutatja saját Oktoberfest sörét, Csepelen pedig ajándék sörrel és alkoholmentes "fickósörkóstolóval" is várják a Rizmajer Sörfőzdébe látogatókat.

A borvidékeken működő sörfőzdék közül többen is borászatokkal működnek együtt a rendezvény alkalmából. Tokajban a BAZ Beer sörfőzde vendége lesz a Paulay Borház, a Hétszőlő Szőlőbirtok boraiból pedig kóstolót is kaphatnak az érdeklődők. Etyeken az Etyeki Sörmanufaktúránál nemcsak a főzde rozé musttal készülő sörét, hanem az Etyeki Kúria rozé borát is választhatják a látogatók.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, csak a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Az Érdhez legközelebbi főzdék listája, amelyek ma kinyitják a kapukat előtted, az alábbiak:

Etyeki Sörmanufaktúra /Etyek/

Vandál Brewing /Martonvásár/

és Budapesten 5 helyen:

Rizmajer Sörfőzde

Fehér Nyúl Brewery

Reketye Brewing Co.

The Beertailor

FIRST Craft Beer

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6116234148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása