Kedves érdi barátunk, elmúltál 14 éves, lementél a játszótérre? Fizess 200 ezer büntit
2017. június 07. írta: BoldogÉ

Kedves érdi barátunk, elmúltál 14 éves, lementél a játszótérre? Fizess 200 ezer büntit

jatszoter-sukoro-hu.JPG

 

Kis országunkban a hülyeség könnyen ragadós lehet, azért is írunk Kocsis Máté salátarendeletéről, ami Budapesten a nyolcadik kerületben szabályozná az együttélés szabályait.

A Kettős mérce szúrta ki, hogy a rendeletcsomag a legapróbb részletekig szabályozná a kerület életét, például, ha valaki nem rakja ki az ajtajára a lakása számát, maximum 200 ezer forintra legyen büntethető.

De a legkeményebb pont, amit simán el tudom képzelni, hogy a fővárosi példán felbuzdulva Érden is bevezetnék, azaz a 14 éven felüli játszótér használókat büntetné 200 ezerre.

Értem én, mire gondolhatott a polgármester, csak szerencsétlenül és leegyszerűsítve fogalmaz.

A rendelet kitervelője arra gondolt, hogy bizony, ahogy Érden egyébként, előszeretettel bandáznak fiatalok éjszaka például a játszótereken, isszák a sört és szétdobálják a cigi csikket, az ember meg másnap vigye le a gyerekét játszani.

De arra nem gondolt, hogy a szülők is 14 év feletti játszótérhasználók, sőt vannak olyan példátlan emberek is, akik merő rosszindulatból felülnek a gyerekkel kakasozni, segítenek neki hintázni, mászókázni, homokváraz építeni, satöbbi.

És akkor minden szülő, mert mindenki ezt teszi, naponta fizethet 200 ezret, mert felelősen neveli a gyerekét.

Na, akkor ezt most hogyan.

Nem rossz bevételi forrás, már látom is, hogy minden játszótéren 24 órában figyelnek majd a közterület-felügyelők és bírságolnak rendesen.

Lesz itt annyi bevételi forrás az önkormányzatnak, hogy csak na.

És mivel minden ilyet gondolkodás nélkül átvesznek vidéken is, pláne, ha utasítják őket, már várom, mikor érkezik el az ötlet Érdre is.

Addig boldogan megyek játszani a gyerekkel, utána majd elbúcsúzunk a játszótér bejáratánál.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr312569205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása