ÉRDRŐL HÁNYAN JÖNNEK A CAFETÉRIA-TÜNTETÉSRE? Kedd délután hatalmas tüntetés készülődik
2018. november 02. írta: Cseri Pali

ÉRDRŐL HÁNYAN JÖNNEK A CAFETÉRIA-TÜNTETÉSRE? Kedd délután hatalmas tüntetés készülődik

cafeteria_tuntet_facebook_esemenykep.png

A kormány nem tartotta be az ígéretét, semmiféle egyeztetés nem történt.

A szakszervezetek ezért demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafeteria megadóztatása ellen – nyilatkozta a Népszavának Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) elnöke. A tervek szerint november 6-án, kedden a Magyar Nemzeti Banktól a Parlamenthez vonulnak majd.
Székely Tamás hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek „durva megszorításként” értelmezik a béren kívüli juttatások megadóztatását. A kormány nem módosította javaslatát, a korábban kilátásába helyezett egyeztetésből nem lett semmi – tette hozzá. Elmondása szerint a kormányzati megszorítás mintegy 2 millió munkavállalót érint rendkívül hátrányosan, főleg a lakhatás, a munkába járás és az öngondoskodás területén.
Biztosra vehető ugyanis, hogy a cafeteria megadóztatása miatt a munkaadók jelentősen csökkenteni fogják a juttatásokat. A veszteség mértéke ágazatonként eltérő: a vegyipari dolgozók esetében például fejenként évi 400 ezer forintos kieséssel kell számolni.
Demonstrációjukkal a szakszervezetek szembesíteni akarják a kormányt azzal, hogy nem tartotta be a szavát. Kérdésünkre, mennyi esélyt lát arra, hogy egy tüntetéssel sikerül meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, Székely Tamás közölte: nincsenek illúziói, „ettől a kormánytól a munkavállalók már nem várhatnak semmit”. A szakszervezetek azonban ilyen helyzetben nem maradhatnak tétlenek, kötelességük tiltakozni. Ha nem járnak eredménnyel, akkor tovább kell gondolni, hogy következő lépésként milyen akcióegységet hoznak létre- írja (népszava)

A rendezvény programja:

Tüntetés időpontja: 2018. november 6. (kedd)

Gyülekező: Budapest V. ker. Szabadság tér 9. MNB főbejárata (Bankcenter felöli oldal)

14:30 – 15:00 óra között dobolás, hangulatkeltés a gyülekezés ideje alatt.

15:00 Rövid beszédek 

15:25 Petíció átadása az MNB elnökének

15:30-tól vonulás az Alkotmány utcába. A vonulás során teherautókon kihangosított zene illetve dobokkal színezett akciósorozat kerül bemutatásra.

16:30 Beszédek

16:55 Petíció átadása Orbán Viktor miniszterelnöknek


Fotó: vasasok.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7314340179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása