AZ ÉRDI HALÁLOS ÁLDOZAT KÖZEL 60(!) MÉTERT REPÜLT! Az ügyészség a sofőr szökésétől tart
2018. november 19. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDI HALÁLOS ÁLDOZAT KÖZEL 60(!) MÉTERT REPÜLT! Az ügyészség a sofőr szökésétől tart

baleset-erdi20181112-mti-mihadazoltan.jpeg

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki ittasan száguldva halálra gázolt el egy gyalogost Érden, majd egy másik járműnek ütközött, amelynek a vezetője a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A bűnüggyel gyanúsított fiatal férfi múlt hét hétfőn délelőtt ittasan vezetett Érd utcáin. Az autójával a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban haladt, ráadásul a férfi vezetői engedélye egy éve lejárt.

Amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton a gyógyszertár elé ért, érzékelt egy gyalogost, aki az úttestre lépett. Enyhén balra húzta a kormányt, ám így is elütötte a sértettet, aki az ütközés következtében közel 60 métert repült és az úttestre zuhant. A vádlott autójával áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan haladó tehergépkocsival.

A tehergépkocsi vezetője, a bűnügy másik sértettje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyalogos sértett a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség szerint, a halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll. Okkal lehet tartani attól is, hogy a férfi szabadon hagyva tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét. A nyomozás során a gyanúsított jelenléte és a bizonyítás eredménye kizárólag a letartóztatásával biztosítható.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését.

kép: MTI/Mihádák Zoltán

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3114381718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása