VAJON MEGKAPJÁK AZ ÉRDI POLGÁRŐRÖK A HÚSZ MILLIÓJUKAT? A tevékenységükről vitát nem terveznek
2018. december 19. írta: BoldogÉ

VAJON MEGKAPJÁK AZ ÉRDI POLGÁRŐRÖK A HÚSZ MILLIÓJUKAT? A tevékenységükről vitát nem terveznek

plakatolas-polgorseg-erd01.JPG 

A holnapi közgyűlés napirendjére kerül az Érdi Városi Polgárőr Egyesület egyedi támogatási kérelme.

A Macsotay brigád egyedi támogatásról szóló kérelmet nyújtott be Érd Megyei Jogú Város Polgármesteréhez, melyben működése biztosítása érdekében az önkormányzat anyagi támogatását kérte.

Az érdi polgárőr egyesület alapfeladatként a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot, a közúti baleset helyszínén, valamint bölcsőde, óvoda, általános és középiskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el.

A költségvetési támogatást pályázat útján, vagy egyedi kérelem elbírálásával biztosíthat az érdi önkormányzat, amennyiben a kérelmet benyújtó polgárőr szervezet megfelel azoknak a szervezeti kritériumoknak is, melyeket a törvény a támogatott tekintetében megkíván, mivel a törvény erejénél fogva átlátható szervezetnek minősül, továbbá nincs semmiféle adó-, járulék-, illeték- és vámtartozása.

A Macsotay- féle brigád a zavartalan működés és folyamatosság biztosítása érdekében 20 000 000 forint éves támogatási összeget kér, amelyből 5 000 000 forintot az átmeneti költségvetés terhére kér megállapítani.

Ez van papíron.

Nyilván lesz majd valamiféle beszámoló is a tevékenységükről, mondjuk ezen előterjesztés kapcsán nyugodtan  beszélhettek volna róla, mennyire elégedettek vele a képviselők.

utlezaras-betontomb-kalvaria-erd-antunovitsfb.jpg

Nyilván elégedettek velük a fideszes tagok, hiszen a Macsotay- csapat ahol tud, segít, elég csak a legutóbbi betontömb elhelyezésre gondolni (ahogy láttuk, több ilyen is van Érden), de ne feledkezzünk el, hogy a választási kampány során is szorgalmasan segítettek Aradszki plakátjainak megvédésében.

Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy a többi döntéshozó hogyan látja az ő tevékenységüket, de erre most nem akarnak sort keríteni.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3514501320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása