HOLNAP REGGELTŐL EGYHETES SZTRÁJK AZ AUDIBAN! Megmutatták az érdieknek is
2019. január 23. írta: Cseri Pali

HOLNAP REGGELTŐL EGYHETES SZTRÁJK AZ AUDIBAN! Megmutatták az érdieknek is

audi-sztrajk-origo-hu.jpg

Egyhetes sztrájkot hirdetett csütörtök reggel hat órától január 31-én reggel hat óráig az Audi Hungaria Zrt. egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat - közölte az AHFSZ elnöke szerda délután sajtótájékoztatón Győrben.

Németh Sándor elmondta, hogy a 168 óra alatt bárki csatlakozhat a gyár területén a sztrájkhoz, amely idő alatt a tárgyaló delegáció folytatja a megbeszéléseket.  Amennyiben elfogadható ajánlatot kapnak a munkáltatótól, a sztrájkot beszüntetik - tette hozzá.

(mti)

 

Frissítés:

A szakszervezet közleménye:

Lejárt a 7 napos egyeztetési időszak, nincs bérmegállapodás a felek között, ezért az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottsága kihirdette a 168 órás, (1 hetes) 2019.01.24. reggel 06:00 órától - 2019.01.31. reggel 06:00 óráig tartó sztrájkot!

A 2019.01.18-i kétórás figyelmeztető sztrájk óta sem történt a munkáltató részéről markáns elmozdulás a béremelési ajánlataiban, pedig az AHFSZ bértárgyaló delegációja még várta a munkáltatói oldal esetleges újabb ajánlatát, azonban ez 2019.01.22. 24:00 óráig, a 7 napos egyeztetési időszak lejártáig sajnos nem érkezett meg. A Sztrájkbizottság döntése értelmében a szakszervezet továbbra is kiáll a sztrájkkövetelése mellett és 168 órás (1 hetes) sztrájkot hirdetett meg az Audi Hungária Zrt. teljes területére, 2019.01.24. reggel 6:00 órától 2019.01.31. reggel 06:00 óráig tartó időintervallumra.

A törvényi kötelezettségnek is eleget téve, az AHFSZ minden tárgyalási lehetőséget megragad, hogy a 2019-es bérmegállapodás megszülessen, ezért a meghirdetett 168 órás sztrájk alatt is készen áll a tárgyalásokra a munkáltatói képviselőivel. Az Audi Hungária Független Szakszervezet további intézkedéseket is bevezet a most meghirdetett sztrájk kapcsán, mégpedig elismeri és tudja, hogy tagjainak egy több napos, 168 órás sztrájk már nagyobb bérkiesést jelent, ezért minden olyan tagja, aki a sztrájkban eltöltött ideje meghaladja a 24 órát, sztrájksegélyt igényelhet majd az AHFSZ-nél. A sztrájksegély részleteiről a későbbiekben fogunk pontos tájékoztatást adni, azonban itt jegyeznénk meg, hogy céljaink elérése érdekében közös áldozatot kell hoznunk, hiszen a későbbiekben az többszörösen térül meg.

Fotó: AHFSZ

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5314584426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása