ORSZÁGGYŰLÉS: Érden lesz-e ipari park az Elvira-majorban?
2019. március 13. írta: BoldogÉ

ORSZÁGGYŰLÉS: Érden lesz-e ipari park az Elvira-majorban?

elvira-major-tma.jpg

A hétfői ülésen Csárdi Antal képviselő azt kérdezte a kormányzat képviselőjétől, hogy lesz-e ipari park az érdi Elvira majorban?

Kifejtette: a majorban működik Közép-Európa legnagyobb csonthéjas génbankja, európai szinten is példátlan érték, magyar nemzeti kincs, minden faiskola és gyümölcsültetvény származási helye nyomon követhető rajtuk keresztül. 2005 óta visszatérő hír, hogy milyen érdekcsoport szeretne nyerészkedni ezzel a területtel. Jelezte: aláírásgyűjtést indítottak, hogy a majort nyilvánítsák hungarikummá és védett területté.

Farkas Sándor, az agrártárca államtitkára közölte: a major mind a nemesítés, mind a kutatás, mind a génmegőrzés szempontjából meghatározóan fontos terület. Ezt tükrözi a vonatkozó kormányhatározat is - rögzítette. Rámutatott: a kormányhatározatnak megfelelően a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. ipari park fejlesztési célú területszerzése nem az Elvira majorban történt. A gyümölcs- és dísznövénytermesztési kutatóintézete zavartalanul működik és fejlődik most és a jövőben a majorban - tette hozzá.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr414686370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása