FIGYELMEZTETÉS AZ ÉRDI ÉRETTSÉGI-FELVÉTELIZŐKNEK: Ezért érdemes minden nap megnézni az e-mailjeiteket
2019. május 23. írta: Cseri Pali

FIGYELMEZTETÉS AZ ÉRDI ÉRETTSÉGI-FELVÉTELIZŐKNEK: Ezért érdemes minden nap megnézni az e-mailjeiteket

 ereccsegi_felv.jpg

Miért fontos, hogy a felvételizők rendszeresen megnézzék a jelentkezéskor megadott e-mail címüket? Mutatjuk.

A napokban azok a felvételizők, akiknek valamilyen – elsősorban dokumentum jellegű – hiányosságuk van, hiánypótlási felszólítást kapnak/kaptak arra az e-mail címükre, amit a jelentkezéskor megadtak. Itt megnézhetitek, hogy milyen esetekben érkezik  felszólítás a hiányzó dokumentumok pótlásáról.

Érdemes rendszeresen ellenőrizni a bejövő e-maileiteket, ugyanis az értesítés kiküldésétől számított 5 napon belül beáll az úgynevezett kézbesítési vélelem, vagyis akár megnéztétek az E-felvételiben a felszólítást, akár nem foglalkoztatok vele, az Oktatási Hivatal úgy veszi, hogy megkaptátok és elolvastátok azt.

Fontos azonban, hogy nem mindenki kap felszólítást a hiánypótlásról, hiszen nem minden esetben kötelező az adott dokumentumokat benyújtani a pontszámításhoz. Ezekről a – jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges – dokumentumokról külön felszólítás nélkül kell gondoskodnotok.

zen kívül június elején minden jelentkező kap egy általános tájékoztatást az esedékes teendőkről. Ebben a levélben pontokba szedve megtalálható, hogy mire kell még akkor is ügyelnetek, ha már minden dokumentumot feltöltöttetek az E-felvételi rendszerbe. Ellenőrizni kell például, hogy beérkeztek-e az érettségi adatok, feltöltöttetek-e minden szükséges, pontszámot igazoló dokumentumot, valóban azt a dokumentumot töltöttétek-e fel, amit szerettetek volna, stb.

Adatmódosításra és a hiányzó dokumentumok pótlására legkésőbb 2019. július 10-ig van lehetőségetek.

(eduline)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4114852070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása