RENGETEG ÉRDI NYUGDÍJAS KAP EMELÉST HAMAROSAN! Jövőre viszont alig
2019. július 11. írta: BoldogÉ

RENGETEG ÉRDI NYUGDÍJAS KAP EMELÉST HAMAROSAN! Jövőre viszont alig

nyugdijas-munkavallalo-proaktivdirect-com.jpg

A 2018. évben nyugdíj mellett dolgozók részére hamarosan megérkezik a 0,5 százalékos nyugdíjnövelés megállapításáról értesítő határozat és a megállapított nyugdíj növelés összege - írta az Adó.hu.

A támogatás azoknak jár, akik már az öregségi nyugdíj után úgy dolgoztak, hogy azért járulékot fizettek. A nyugdíj előtti munkavállalóknál ez a szolgálati időt növeli, de a nyugdíj mellett dolgozóknál más a helyzet: ők függetlenül attól, hogy mennyit kerestek és mennyi járulékot fizettek be, összesen 0,5 százalékos emelést kapnak. Ezt szeptember 30-ig állapítják meg, ha valaki rendes munkaviszonyban, vagy azzal egy tekintet alá eső alkalmazotti jogviszonyban (például közalkalmazotti státuszban) dolgozott, ha viszont egyéni vállalkozóként, megbízási szerződéssel, társas vállalkozói viszonyban szerez keresetet, akkor október 31. a határidő a megállapításra.

Korábban a 0,5 százalékos mértékű nyugdíjnövelést legalább 365 nap nyugdíjjárulék fizetéssel fedezett időszakot követően lehetett kérelmezni, jelenleg azonban ez az időkövetelmény már nem áll fenn, bármilyen rövid növelésre jogot adó időtartam után a növelés megállapítható - írja a szakportál. Három éve egyszerűsítettek: addig kérvényezni kellett, mostanra már hivatalból történik a szakhatóság által a nyugdíjnövelés megállapítása.

Jövőre a 2019-es járulék kedvezmény bevezetése hatásaként már csak azok a nyugdíj mellett keresőtevékenységet folytató nyugdíjasok fognak a 0,5 százalékos nyugdíjnövelésben részesülni 2019-ben elért keresetük után, akik nyugdíjjárulék alapjául szolgáló, azaz nyugdíj járulék köteles keresettel rendelkeznek, például megbízási szerződés keretében tevékenykedtek.

Ez azért fontos, mert sokan a nyugdíjas szövetkezeteken belül kaptak munkát, viszont idén január 1-től már semmilyen kedvezményt nem hoz a szervezetek bevonása, egyszerűbb a nyugdíjasok közvetlen foglalkoztatása. Viszont épp azt a járulékfizetési kötelezettséget törölték el, amely a nyugdíjnövelést eredményezhetné, így jövőre kevesebben számíthatnak, a csekély 0,5 százalékos emelésre.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8014937432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása