MÉGSEM TÖRLIK EL A CHIPSADÓT! És milyen jól teszik
2019. december 08. írta: Smitt Róbert Író

MÉGSEM TÖRLIK EL A CHIPSADÓT! És milyen jól teszik

chips_1.jpg

Habár az agrártárca államtitkára a chipsadó eltörléséről beszélt a napokban, most kiderült, hogy szó sincs erről.

Hiába kecsegtette az édességgyártókat azzal Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, hogy tárcája kezdeményezte a népegészségügyi termékadó (neta) eltörlését, az nincs napirenden – írja a Népszava. "Minden adónem, így a chipsadó hatását is vizsgálja a kormány, az eltörlése viszont nincs napirenden" – írta a lap érdeklődésére az agrártárca, hozzátéve, hogy azért sem, mert az fontos eszköz a lakosság egészség-magatartásának formálásában.

A chipsadó bevezetését követően a gyártók 30 százaléka teljesen eltávolította a káros összetevőt, 40 százalékuk pedig módosított a termékösszetételen úgy, hogy az egészségesebb lett. Már három évvel az adó bevezetése után egytizedével csökkent a cukrozott italok fogyasztása – írta a Népszava.

Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára egy budapesti konferencián beszélt arról két nappal korábban, hogy az Agrárminisztérium kezdeményezte a népegészségügyi termékadó, ismertebb nevén a chipsadó újragondolását. 

(infostart)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8815343916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása