NE LEGYÉL HÜLYE ÉRDEN SE: Súlyos baleseteket okozhat az illegális pirotechnikai eszközök használata
2019. december 28. írta: Smitt Róbert Író

NE LEGYÉL HÜLYE ÉRDEN SE: Súlyos baleseteket okozhat az illegális pirotechnikai eszközök használata

petrada.jpg

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a "feketén" árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak.A rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők közös budapesti sajtótájékoztatóján Huszák András, a Készenléti Rendőrség tűzszerész főosztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a kapualjakból, csomagtartókból, piacokon árult termékek biztosan nem legális forrásból származnak. Akár sérültek is lehetnek, így súlyos, például csonkolásos baleseteket okozhatnak - tette hozzá.Megemlítette, hogy az elmúlt évek legsúlyosabb, maradandó fogyatékossággal járó baleseteit mind olyan termékek okozták, amelyeket az internetről, elsősorban Szlovákiából szereztek be. Hangsúlyozta, hogy az eszközöket száraz helyen kell tárolni a felhasználásig, felhasználáskor pedig biztonságos távolságba, legalább 15 méterre el kell távolodni tőlük. Soha nem szabad gyerekekre bízni ezeket az eszközöket - nyomatékosította.

Szilveszter éjjelén mintegy kétezer tűzoltó és 500 tűzoltóautó fog készenlétben állni. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a pirotechnikai eszközök nagyon súlyos, akár halálos sérülést is okozhatnak, ezért a mentők szempontjából nincs biztonságos eszköz. A mentők szilveszter éjjel átlagosan mintegy 3 ezer riasztást kapnak - mondta el az igazgató.

(life)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5215369376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása