AZ ÉRDIEK LESZAVAZTÁK A T.MUTYI- KORSZAKOT! Lesz felelősségrenovás, és hogyan tovább utána?
2019. december 30. írta: Smitt Róbert Író

AZ ÉRDIEK LESZAVAZTÁK A T.MUTYI- KORSZAKOT! Lesz felelősségrenovás, és hogyan tovább utána?

tmeszi_az_uccan.jpg

Magunk mögött tudjuk a T. Mészáros- korszakot, amely rengeteg sajátságos ügyet hagyott maga után, ebből szemezgettünk a 2019-es évre. 

T Mészáros András pökhendi “uralkodása’ alatt, betette hozzánk a lábát a Mészáros család, súlyos milliárdos bakancsai alatt még a föld is megremegett.

Mindjárt ez év januárjában megtörtént az egyik legpofátlanabb, ami csak arany vasúti sínek néven fog bekerülni a politikatörténetbe. 

Ugye mindenki emlékszik?

Januárban jött a hír, hogy 1,3 kilométer vasúti sínt 8,6 milliárd forintért újít fel Mészáros Lőrinc cége, ami új világrekord!

Az egyik ellenzéki párt képviselői kiszámolták: ha színaranyból volnának a sínek, még akkor sem lehet ennyi pénzt elkölteni ilyen rövid szakaszon.

Aztán persze voltak a kiváltságosok, mint például Bács akkori alpolgármester, akinek olyan snájdig kapubejárót csináltak, amit sokan szeretnének Érden. Hamar megtanultuk ebből a példából, hogy mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. Bár az elején még azt hittük, hogy valami új dolgot tesztelnek, és minden érdi polgárnak ilyet épített az önkormányzat.

kapubejarat-bacselott_1.jpg

Ahogy a kép is bizonyítja,írtuk, mintha újfajta kapubejáratot tesztelnének az önkormányzat megbízásából a a Thököly Imre utcában. Remélhetőleg ez egy sikeres kezdő projekt első állomása, nyilván azért, hogy minél több embernek örömet szerezzenek Érden.

Persze az is lehet, hogy az alpolgármester, csupán egy egyedi dolgot valósított meg, ami az utca többi járdaszakaszához képest meglehetősen kirívó.

Nyilván, ha az utca többi részét hasonlóképpen felújítják, akkor kevésbé lesz feltűnő, de most ugye az a kérdés, hogy az önkormányzat megbízásából így akartak kedveskedni, vagy Bács alpolgármester saját zsebből állta ezeket a felújításokat.

Majd a leginkább felháborító problémára szeretnénk emlékeztetni, ami, ha jól tudjuk, mind a mai napig nem oldódott meg, bár Csőzik László polgármester megígérte, hogy mindenki visszakapja, ez pedig nem más, mint az érdiektől elvett csatornapénz.

Sokszor és sokat írtunk róla már régebben is, hogyan tűntek el százmilliók, sőt milliárdok, hogyan nyúlták le a legkülönfélébb módon T.Mészáros elnökletével és Simó alpolgármester aktív hülyítésével az érdiek illetve az adófizetők pénzét.

Ezek után csak annyit fűzünk hozzá, ha hagyják az érdiek illetve a magukat ellenzékinek gondolt pártok képviselői, hogy így palira vegyék őket, akkor bevalljuk, még ezt a 13 ezer forintot sem érdemlik meg, inkább tekintsük tanulópénznek, és adják még azt is oda azoknak, akik a csatornapénzeket eltüntették.

A csatornapénzek ügye már nem mai keletű probléma Érden, a lakosság már elég régóta várja, hogy visszakapjon valamennyit. 

T. Mészáros  annak idején nagy komolyan azt írta:

“Ma arról értesített az Érdi Csatornamű Társulat Elszámoló Bizottsága, hogy lezárták az adminisztrációs folyamatot. Ennek eredményeképpen elkezdődhet a társulati tagok fel nem használt közös vagyonának szétosztása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mindenki, aki teljes egészében befizette a hozzájárulást, a fel nem használt összeg arányos részét megkapja, vagyis 13850 forintot...”

 Azóta megnyerték Csőzikék a választást, és minden városlakó várja az ígéret beváltását, hogy nem csak 13 ezer forintot kap vissza. Ígéret van rá.

Aztán meg kell még emlékeznünk a város erősen  mutyiszagú cégéről is, amibe aztán rengeteg pénzt sikerült beletenniük T. Mészárosénak anno.

Van nekünk egy hangzatos nevű önkormányzati tulajdonú cégünk, az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft.

Az Érdi Városfejlesztési Kft. név megtévesztő mivel csak az  utóbbi egy évben foglalkozik „városfejlesztéssel”. Fő profilja a  vagyonkezelés és az üzemeltetés. Példátlanul, szinte Mészáros Lőrinc tempójában hízott a Kft.

Megnéztük a cég cégbírósághoz  beadott 2018. évi beszámolóját, és az eredménykimutatás alapján az látható, hogy bevételként 826 millió forintot könyveltek el. A cégnél a fizetésekre 213 millió költöttek el, a hivatalos beszámolóban a foglalkoztattak száma  44 fő, azaz 403 602 Ft/hó az átlagkereset. 

De van egy csavar az adatokban, a 2019. 01.31. megtartott érdi közgyűlésre készült előterjesztésben ez olvasható:

„A 2018. évi üzleti terv módosításának elkészítése során Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a társaság tulajdonosaként felülvizsgálta a társaság által ellátott feladatokat és a szükséges forrásigényt. A benyújtott módosított részletes üzleti terv tartalmazza a 2018. évben megvalósult konkrét feladatokat és az ehhez szükséges pénzügyi tervet.

A 2018. évi eredeti üzleti tervben 555.099 000 Ft (??) szerepelt önkormányzati forrásigényként a társaság üzleti tervében, amely az év folyamán az újabb feladatokra tekintettel 1.251.350.000 Ft-ra növekedett (az előterjesztés mellékletében mondjuk 1.036.547.000 szerepel, a szerk.). A jelen módosított összegben az önkormányzat által biztosított forrás ténylegesen 2018.december 31-ig  924.269 000 Ft volt.”

Ja, hogy ez Önöknek is kissé zavaros?

Ha megnézzük a cégbíróságra beadott hivatalos beszámolót, annak dátuma amikor elfogadták, 2019.május.13. A cégek ún. mérleg fordulónapja 2018.december 31., vagyis az addig lezajlott pénzügyi folyamatokról számolnak be. De éppen a közgyűlési előterjesztésből derül ki,  hogy ezt tudta a cég akkori vezetője Zsirkai László és a Felügyelő Bizottság is (amelynek akkori tagjai dr. Boldog Anna, Pecz Antal, illetve Bada Zoltán). 

És bizony Senkinek nem tűnt fel a SZÁZMILLIÓS TÉVEDÉS! 

Ha jól tudjuk, 2018-tól az Aréna tulajdonosa a Érdi Sport Kft. Három önálló jogi személyiségről van szó (Önkormányzat, Sport kft, Városfejlesztési kft). Ezek szerint úgy tűnt, mintha a tulajdonost kihagyták a buliból? Kötöttek egy szerződést a  „háta mögött”? Ez hogy lehet? Nem vagyunk jogászok, csak kérdezzük? Ráadásul a Városfejlesztési Kft. Felügyelő Bizottságában ott ült Boldog Anna, aki a Sport Kft. ügyvezetője is volt. Szerinte is rendben van ez így? Vagy nem akarták direktben odaadni a Sport Kft.-nek a támogatást?

Szóval ugyan magunk mögött hagytuk papíron a T.Mutyi korszakot, de kérdéses, hogy milyen felelősségre vonások lesznek emiatt.

 

Fotó: youtube

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3315374102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása