HIÁBA MOSAKODIK AZ ÉRDI FIDESZ: A Pénzügyminisztériumban súlyos visszaélés miatt vizsgálódnak
2020. február 15. írta: BoldogÉ

HIÁBA MOSAKODIK AZ ÉRDI FIDESZ: A Pénzügyminisztériumban súlyos visszaélés miatt vizsgálódnak

tma-bacs-simo.jpg

Szintet lép a Kincses óvoda Fácán utcai tagóvodájának felújítása miatt indult uniós (EUTAF) vizsgálat. Túl lépett a helyi kereteken az ügy, ugyanis a projektet felügyelő Pénzügyminisztérium asztalán van most az ügy, mert az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság szerint az egész eljárás felveti a kartellgyanú kérdését.

Csőzik László polgármester szerint ők a napokban kapták kézhez a Pénzügyminisztérium levelét, amelyben úgynevezett „szabálytalansági eljárást” indításáról tájékoztatták őket. Itt hivatkoznak arra az EUTAF jelentésre, amelyről nemrég írtunk

Hogy az ügy nem légből kapott, azt jelzi az is, hogy ezért már a Közbeszerzési Döntőbizottság is elmarasztalta a közbeszerzésben résztvevő önkormányzatot illetve a két érintett céget, itt T.Mészárosék miatt a város egy 2 milliós bírságot kapott.

Most már az EUTAF eljárása miatt, közel 50 millió forint a tét a Pénzügyminisztérium eljárása kapcsán, amit a hamarosan elinduló bírósági eljárás idejére függesztenek fel.

Csőzik László polgármester azt nyilatkozta Facebook oldalán az esetről, hogy T. Mészáros András tanúként történő meghallgatását kérték az ügyben, hiszen nyilván a bíróság előtt is meg tudja majd indokolni, hogy miért ítélte jogszerűnek, tisztának és elfogadhatónak ezt a több sebből vérző közbeszerzést, amit aláírásával is ellátott.

Ami talán az átlag érdi polgárnak újdonság, hogy ahelyett, hogy keresnék az együttműködés lehetőségét az új városvezetéssel az ügyben, hogy elkerüljék, vagy legalább mérsékeljék a büntetést, Simó Károllyal az élen megpróbálják úgy beállítani az ügyet, mintha ez Csőzikék hibája lenne. Simó Károly egyenesen odáig merészkedett, hogy nyilvánosan kijelentette, idézem:

„Amíg mi voltunk a Városházán, az önkormányzatot nem marasztalták el közbeszerzési hiányosság miatt jogerősen. Nem mondom, hogy nem próbálták, de minden kísérletet visszavertünk. Több mint elgondolkoztató, hogy alig melegedett meg a szék az új vezetés alatt, máris bírságot kapott az önkormányzat. Biztos-e, hogy az új polgármester kellőképpen képviselte az önkormányzat érdekeit, vagy "elfelejtett" alaposan érvelni és "hagyta" hogy megbírságolják az önkormányzatot, csak azért, hogy elődjére egy prekoncepció mentén ráhúzhassa a vizes lepedőt?”

Mi annyit tanácsolunk Simó elvtársnak, hogy az nagyon nagy baj, ha valaki hülyének akar látszani. Így gondolják híveik figyelmét elterelni?

Csőzikékre vár a feladat ezek után, hogy minimalizálják az okozott kárt, és a bírság mértékét. Persze, abban bízik ő is, ha mégis büntetést kell fizetnie Érdnek, akkor az itt lakók tudni fogják, hogy ez T. Mészáros András, és az előző városvezetés bűne lesz.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3915475808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boborján20 2020.02.16. 13:49:58

miért nincs témészaros és bandája már előzetesben?
süti beállítások módosítása