ÉRD 2020-AS KÖLTSÉGVETÉSE: Csőzikék javaslatát mindenki megszavazta, de Simó átkozódik
2020. február 28. írta: Smitt Róbert Író

ÉRD 2020-AS KÖLTSÉGVETÉSE: Csőzikék javaslatát mindenki megszavazta, de Simó átkozódik

simo_1.jpg

A politikai életben minden csak retorika kérdése Érden is, meg is lennénk lepődve, ha nálunk máshogy mennének a dolgok. Itt van például a költségvetés kérdése, amit szépen elfogadtak, megszavazták a fideszesek is, noha nélkülük is el tudta volna fogadni a Csőzik László mögött álló többség.

Majd elindult az értelmezési hadjárat. A jelenlegi polgármester természetesen győzelemnek könyveli el és nagyon elégedett vele, bár azt becsületesen elmondja, hogy kevés a szabadon felhasználható forrás.

“... Bár kevés a szabadon felhasználható forrás, mégis sikerült most részint állami, részben saját, önkormányzati forrásból egy lényeges előrelépést is tennünk. Egy több éve húzódó adósságot törlesztettünk azzal, hogy egyhangúan megszavaztuk: az érdi közintézményekben, így az óvodákban és az idősgondozásban dolgozó, méltatlanul alulfizetett közalkalmazottak 2020. január 1-jétől jövedelemkiegészítést kapnak. Egyrészt bevezettünk egy általános, minden közművelődési, közgyűjteményi, köznevelési, pénzügyi-gazdasági, valamint szociális intézményünkre érvényes béren kívüli juttatási (cafetéria) rendszert, évi bruttó 100 ezer forint értékben. Másrészt a közalkalmazottaknak rendes havi pénzbeli illetménykiegészítést is adunk. Abban bízunk, hogy a meglévő és igen nehéz körülmények között dolgozó, nagy felelősséggel járó feladatokat végző szakembereinket így meg tudjuk tartani, mert a múltban sajnos igen sok óvodapedagógus hagyta el intézményeinket, és ment át más gazdagabb szomszédos városba. Ennek a folyamatnak most igyekszünk megálljt parancsolni.

-emelte ki a legfontosabbat a polgármester. 

Azért elsőre ez elég nagy dolog, hogy mindkét politikai oldal elfogadta, legalábbis szerintünk.

Szinte már “természtes”, de a helyi fideszesek, annak ellenére máshogyan gondolják, hogy ők is megszavazták, ellenzéki politikusoktól kevévvé megszokott módon. Be is vetették mindjárt kommunikáció csodafegyverüket, Simó Károlyt, akinek sikerült az egész költségvetés elfogadása kapcsán politikai ellenfeleikbe rögtön belerúgni, mielőtt azok azt gondolnák, hogy lehet konstruktivitást keresni a narancssárgák oldalán:

“... Bár elég sok mindent hiányoltunk belőle (ezt módosító indítványokkal igyekeztünk javítani), megvizsgáltuk, hogy a választási programunk 12 + 1 pontjából melyek teljesítéséhez járul hozzá a költségvetés, ha elfogadásra kerül.

Összességében mindent összevetve úgy gondoltuk, hogy több a pozitív, mint a negatív elem benne, ezért adtunk egy esélyt a polgármesternek, hogy bebizonyítsa: elfogadja végre, hogy a választási kampánynak vége és most már neki is el kellene végre kezdeni dolgozni a városért, befejezve a másra mutogatást. Ehhez legyen önkormányzati költségvetés, legyen miből gazdálkodni, legyen miből működtetni és fejleszteni a várost! Mi megtettük ezt, most rajta a sor, hogy bizonyítson!

Pozitívnak tartottuk azt, hogy a Fidesz-KDNP kormány által biztosított pénzügyi források jelentősen emelkedtek, ezt a városvezetés nem elsüllyesztette egy nagy kalapba, hanem odaadta azoknak, akiknek a Kormány szánta: a közalkalmazottaknak és a szociális szféra”- írja  fideszes nagyágyú, bár az irányzékkal mintha baj lenne, kicsit félrevisz. Nem tudom, mikor szoknak már le arról, hogy akármilyen téma van terítéken ne uszítsanak a politikai ellenfeleik ellen. Az nagyon finom része a posztnak, hogy pont Simó mondja, vegye észre Csőzik, hogy vége van a választási kampánynak, amikor pont ő és ők nem képesek letenni a fegyvert, bennragadtak a frusztráció dzsungelében. Az pedig, hogy leszavazzák, amit az ellenfeleik javasolnak, nem is értem, mit sír a Simó szája. Ja, hogy rossz, amikor nem ő, hanem vele csinálják? Az élet bizony kegyetlen. 

Egyébként meg hatalmas retorikai fogás átkozódva dicsérni a másikat, ez ami nagyon jól megy nekik, a sárba és pocsolyába rángatáson kívül.

 

Fotó: youtube

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9215495900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.02.29. 07:24:19

Nem a témahoz szólok.
A románok átálltak a koronavírus oldalára!
süti beállítások módosítása