VIHAROS SZÉL MIATT RIASZTÁS ÉRDEN ÉS KÖRNYÉKÉN! Közel 90km/h-val söpörhet végig
2020. február 28. írta: Smitt Róbert Író

VIHAROS SZÉL MIATT RIASZTÁS ÉRDEN ÉS KÖRNYÉKÉN! Közel 90km/h-val söpörhet végig

vihar_3.jpg

Több megyére már másodfokú riasztásokat is kiadtak a viharos szél veszélye miatt péntek hajnalban. Az érintett területeken a következő órákban 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az észak Dunántúlon adta ki a másodfokú riasztásokat. Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. 

Emellett azt is jelezték, hogy kora reggel markáns hidegfront érkezik. Délelőttre a Dunántúl nagy részén viharos északnyugati szél várható, 80-100 kilométer/órás legerősebb lökésekkel, mely napközben a Duna-Tisza közére is átterjed. 

Elsősorban a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál 100 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. Késő délutánra kezd majd veszíteni erejéből a szél. 

Kiemelték továbbá, hogy vegyes formájú csapadék várható. Északon (Észak-Magyarországon, Dunántúl-középhegységben, Alföld északi részén) havazás (részben tapadó hó), havas eső valószínű, míg máshol vegyesen esőre, havas esőre, hózáporra egyaránt számítani lehet. Öt centimétert elérő hóréteg elsősorban csak a hegyekben alakulhat ki. Ugyanakkor pár cm hóval átmeneti hótakaró esetleg máshol is kialakul. Az összefüggő csapadék délutánra keletre, északkeltere húzódik vissza.

 A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1415495044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása