MINDEN ÉRDI, A SAJÁT ÁLLÁSÁÉRT KÜZDJÖN! A kormány, cinikusan egy kisfilmmel támogatja
2020. március 28. írta: BoldogÉ

MINDEN ÉRDI, A SAJÁT ÁLLÁSÁÉRT KÜZDJÖN! A kormány, cinikusan egy kisfilmmel támogatja

adotartozas.jpg

Mondhatjuk, ehhez már pofa kell!

Hetek óta tombol a környékünkön a koronavírus járvány, amelynek komoly gazdasági következményei is lesznek, sajnos százezrekre prognosztizálják a munkanélküliek számát, még a magyar kormány tagjai is.

És akkor....

A kormány egy, a munkahelyek védelméről szóló tájékoztató filmet jelentet meg - jelentette be a kormány egyik, jól fizetett államtitkára, csak a neve kedvéért, Dömötör Csaba.

Nem, nem azt mondta, hogy a munkavállalókat hogyan fogjuk megvédeni, hanem kisfilmet a kormány intézkedéseiről. Amelyek egyébként csupán annyit jelentenek, hogy jó néhány kisvállalkozót megmentenek.

Azt mondja, a kabinet felfüggesztette a március 18. előtt kötött hitelek törlesztését, a leginkább bajba jutott ágazatokban pedig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük. Persze ez is annyiban igaz, hogy felfüggesztették, tehát nem törölték el.

Ennyi!

Hogy mi lesz azokkal, akiket kirúgnak, vagy a mostani helyzetben azokkal, akiknek az oktatási szünet miatt otthon kell maradni? Nincs válasz!

Nézzük, melyek azok a kérdések, amelyekre sürgősen meg kellene, de inkább már meg kellett volna találni a választ.

Ami ebben a pillanatban nem tűr halasztást, hogy ha a munkavégzés azért nem lehetséges, mert az egészségügyi hatóságok járványügyi zárlatot, karantént rendelnek el, és ennek következtében nem tudnak a munkavállalók a munkavégzés helyén megjelenni, úgy ez az eset például a munkáltató által elháríthatatlan külső oknak minősül, és figyelemmel a Munka törvénykönyve 146 § (1) bekezdésére, erre az időtartamra munkabér sem jár a dolgozóknak. 

Ha tehát a rendőrség lezárja a közigazgatási határokat, a települést karantén alá vonják, és a munkavállaló ezért nem tud bemenni munkát végezni, akkor erre az időre a munkáltatónak munkabért nem kell biztosítania a munkavállalók részére. 

És amiről Dömötör Csaba elfelejtette tájékoztatni a munkavállalókat a propaganda szövegének ledarálása közben.

A vészhelyzet kihirdetése után rögtön megjelent egy új kormányrendelet, amelynek elvileg az a célja, hogy rugalmasságot biztosítson a munkahelyeken a jelenlegi helyzetben.

A szóban forgó rendelet gazdasági okokra hivatkozva szinte teljhatalommal ruházta fel a munkáltatókat. Ez rendkívül veszélyes, ugyanis a munkavállalók alárendelt helyzetben vannak a munkáltatóval szemben és egyedül szinte soha nem alkuképesek. 

A munkavállaló sokszor nincs abban a helyzetben, hogy egyénként nemet mondjon a munkáltatónak, aki így könnyen aláírathat vele a rendelet miatt bármilyen megállapodást. A munkáltatónak kellő nyomás gyakorlásával most lehetősége van szinte bármilyen tartalmú megállapodás megkötésére az egyes munkavállalókkal! És itt hangsúlyozzuk, hogy ez a szabály bármiféle korlátozás nélkül, a Munkatörvénykönyvének, bármely szabálya tekintetében megengedi a szabad eltérést, ha nincs valaki résen. 

KORMÁNYRENDELETNEK KÖSZÖNHETŐEN “ÖNKÉNT”, SZERZŐDÉSES ÚTON VAN LEHETŐSÉG VAN A MUNKAVÁLLALÓKAT KIZSÁKMÁNYOLNI!

A propaganda videó arra pedig már végképp nem tér ki, hogy a vészhelyzet romjainak eltakarítását követően felsejlik egy, az eddigieknél is durvább Munkatörvénykönyve módosítás.

Stílszerűen azt is mondhatjuk, hogy akivel a koronavírus nem végez, azzal majd a brutális rabszolgatörvény 2.0 elbánik!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715566982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása