PESTBEN "CSAK" 5 ÚJABB KORONAVÍRUSOS BETEG! Mégis a legfertőzöttebb megye vagyunk
2020. április 18. írta: BoldogÉ

PESTBEN "CSAK" 5 ÚJABB KORONAVÍRUSOS BETEG! Mégis a legfertőzöttebb megye vagyunk

terkep0418-koronavirus.jpg

Nemrég tették hivatalosan is közzé a szokásos, megyei bontású fertőzöttségi térképet.

1834 a hivatalosan kimutatott betegek száma, vagyis 71 új beteget tettek bele a hivatalos statisztikába. A térkép a fertőzöttek számát változatlanul megyékre lebontva mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van. 

Éllovas pozíciónkat az összesített számok tekintetében nem fenyegetik a környező megyék, de az egy főre jutó fertőzötteket tekintve, már Fejér megye is itt lohol a nyakunkon. Pest megyében most “csak” 5 újabb fertőzöttről adtak hivatalosan számot.

Eddig, a közölt adatok alapján a legtöbb fertőzött Budapesten (929) illetve Pest megyében (264) van. Egyre súlyosabb méreteket ölt azonban a járvány, a listavezető Fejér megyében (141), ahol néhány nap alatt többszörösére nőtt a fertőzöttek száma és azóta is folyamatosan nő. Vidéken a második legtöbb, kimutatott fertőzött Győr-Moson-Sopron megyében (63) van. A legkevesebben Heves (13) és Békés (13) megyében fertőződtek meg koronavírussal a központi statisztikák szerint, a számuk ott szinte nem változott.

A  tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen a tesztelések száma érdemben nem változott.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2615620894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása