SZÍVATJÁK ARADSZKIÉK AZ ÉRDI HIVATALI DOLGOZÓKAT! Újabb adót vesznek el tőlünk
2020. június 03. írta: BoldogÉ

SZÍVATJÁK ARADSZKIÉK AZ ÉRDI HIVATALI DOLGOZÓKAT! Újabb adót vesznek el tőlünk

aradszki_foto_erdmost_1.jpg

Egy újabb adókivetési lehetőséget vesznek el az önkormányzatoktól, és törvénybe írják, hogy a helyi iparűzési adót tilos lesz a hivatali dolgozók bérére költeni.

A 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat alapján - számolt be a hvg.hu, átalakítják az önkormányzatok gazdálkodását is.

Húsbavágó javaslat, hogy a tervek szerint az önkormányzatok a helyi iparűzési adóból származó bevételeiket, nem költhetik az önkormányzati hivatal dolgozóinak bérére. 

Továbbá megszüntetik az önkormányzatok azon lehetőségét is, hogy az ingatlanokon elhelyezett reklámhordozókra adót vessenek ki.

Arra sarkallják viszont az önkormányzatokat, hogy hitelt vegyenek fel, mert ezután kicsivel könnyebben tehetik mindezt. Most csak kormányzati engedéllyel adósodhatnak el, ezután viszont 200 milliárd forint értékig köthetnek évente egy rövid lejáratú hitelszerződést. A kormány engedélyére nem lesz szükség az olyan szerződéseknél, amelynek az értéke 1 milliárd forint, vagy az iparűzésiadó-bevétel 10 százaléka alatt marad, ám a miniszter megtilthatja a szerződéskötést.

fotó: ÉrdMost

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1815737696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása