LAKOSSÁGI FÓRUM TÁRNOKON AZ ÉRDI IPARI PARK MIATT! Nem kaptak megfelelő tájékoztatást
2020. július 29. írta: Smitt Róbert Író

LAKOSSÁGI FÓRUM TÁRNOKON AZ ÉRDI IPARI PARK MIATT! Nem kaptak megfelelő tájékoztatást

ipari_park_erd_200618.jpg

A zajszennyezéstől és a még nagyobb forgalomtól tartanak leginkább a tárnokiak az érdi ipari park létesítése és üzemeltetése kapcsán. Legalábbis ez derült ki  kedden a tárnoki lakossági egyeztetésen, ahol a tárnokiak a tájékoztatás hiányára is panaszkodtak.

dr. Lukács László, Tárnok polgármestere a megjelent körülbelül harminc tárnokinak elmondta, hogy a településnek csak véleményezési joga van az ügyben, hiszen az ipari park Érd területéhez tartozik. Hozzátette, hogy ígéretet kapott arra, hogy sem a NIPÜF, sem Érd nem fogad be környezetszennyező beruházást. Kifejtette azt is, hogy az ipari park miatt a 7-es főúton egy körforgalom épül, amely előnyös a településnek is, hiszen lassítja majd az erre haladó forgalmat.

A megszólalók nagy része szerint meg kell akadályozni a Dózsa György úton áthaladó kamionforgalmat (elvileg 3,5 tonnás korlát van, de sokan már most se tartják be, miközben az út mellett nincs járda, ezért ez a gyalogosokra is veszélyes). 

Elhangzott, hogy valamit kezdeni kellene a 7-es út várhatóan megnövekvő forgalmával is, ami hétvégenként, nyáron, már így is problémás. Többen kérdezték, hogy lehetséges-e, hogy az ipari parkot a 6-ossal és az M6 autópályával kössék össze, de erre, legalábbis jelenleg, a település polgármestere nem sok esélyt lát. Felmerült az is, hogy fontos lenne zajvédő fal vagy zajvédő zöldövezet létesítése is, bár többen szkeptikusak ennek hatékonyságában. 

A legtöbben azt kifogásolták, hogy bár születtek tanulmányok, amelyek a növekvő forgalom mennyiségét mérték fel, de még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy milyen cég(ek) fognak letelepedni az ipari parkban. Ezzel kapcsolatban a kommunikáció és a tájékoztatás teljes hiányát rótták fel sokan a térség országgyűlési képviselőjének és az előző polgármesternek, akik nem voltak jelen a megbeszélésen.

A teljes cikk ide kattintva olvasható

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7416083698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása