ELDURVULT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY: orvosok kérik, függesszenek fel végre műtéteket
2020. szeptember 28. írta: BoldogÉ

ELDURVULT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY: orvosok kérik, függesszenek fel végre műtéteket

mutet-orvosi.jpg

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldött levelet a napokban Kásler Miklós miniszternek, akihez az egészségügy tartozik, amit most hoztak nyilvánosságra.

A növekvő koronavírusos esetszámok a megváltozott járványkezelési stratégiának is köszönhetően fokozott terhet raknak az ellátórendszerre. Ennek következménye, hogy a frontvonalban már észlelhető létszámhiány - írja Kincses Gyula elnök - és az ezt kezelni hivatott átvezénylések megindulása. 

Kollégáiktól folyamatosan kapják jelzéseket a kapacitáshiányokról, kényszermegoldásokról. A probléma enyhítése érdekében javasolja a MOK elnöksége, hogy legalább a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézményekben a halasztható ellátások nyújtását függesszék fel.

Ennek oka, hogy ezek 

  • intenzív – és aneszteziológusi kapacitásokat (ember és gép) köt le, ami veszélyezteti az eredményes védekezést, 
  • fertőzésveszélyt jelent a betegek a számára, 
  • újabb kórházi gócok kialakulása esetén jó eséllyel szétszórja a fertőzést, és hozzájárul a járvány további terjedéséhez, 
  • mindez újabb egészségügyi dolgozókat kényszeríthet karanténba, ami tovább csökkenti a szükséges kapacitást. 

Azt elfogadják, hogy a jelen fázisban a globális stratégiák helyett a lokális és fokális intézkedések uralják a védekezést, ezért nem az összes műtét elhalasztását kérik, csupán a járványkórházakban, illetve azon kórházakban amelyek a koronavírus ellátásban résztvesznek.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3216219068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása