GÁTLÁSTALANSÁG AZ ÉRDI NÉGYZETEN: Eszméletét vesztette, rögtön kifosztották
2020. október 08. írta: Smitt Róbert Író

GÁTLÁSTALANSÁG AZ ÉRDI NÉGYZETEN: Eszméletét vesztette, rögtön kifosztották

hajlektalan1.jpg

Elrendelték annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen az Érdi Rendőrkapitányság kifosztás bűntette miatt nyomoz.

Október 3-án a hajléktalan életmódot folytató sértett egy padon ülve italozott az egyik szintén hajléktalan gyanúsítottal. Nem sokkal később a sértett a túlzott alkoholfogyasztás hatására a járdára esett és eszméletét vesztette vagy elaludt. Ezt követően jelent meg a helyszínen a barátnője kíséretében a másik gyanúsított. Amikor a nő észrevette a földön fekvő sértettet, értesítette a mentőket. Közben a párja a magatehetetlen sértett nadrágzsebében kezdett kutatni. Ekkor csatakozott hozzá a másik gyanúsított is és a két férfi 10.000 Ft készpénzt és egy új, 2500 Ft értékű, nyomógombos telefont tulajdonított el a sértettől. Miután a mentők a helyszínre érkeztek, kórházba szállították a sértettet, a gyanúsítottak pedig a zsákmányukkal távoztak a helyszínről.

A terheltek tagadták a bűncselekmény elkövetését, azonban a feljelentés, a tanúvallomások, a rendőri jelentések és a térfigyelő kamerák felvétele alapján megalapozott gyanú állapítható meg velük szemben. Mindkét férfi büntetett előéletű, a fiatalabb gyanúsított ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban.

Mivel a gyanúsítottak hajléktalan életmódot folytatnak, lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkeznek, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elérhetetlenné válnak az eljárás során. A fiatalabb férfi korábban már több vagyon elleni bűncselekményt követett el, jelenleg is folyik ellene ilyen ügyben büntetőeljárás, így vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a két férfit és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat. Az idősebb gyanúsított és védője tudomásul vették a döntést, ami a terhelttel szemben így végleges és végrehajtható. Azonban a fiatalabb gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek, ezért az ő esetében a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 A fotó illusztráció

forrás:  Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9716231798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása